Email instellen Outlook

Een nieuw e-mailaccount aanmaken en instellen

Zoals de meeste e-mailprogramma’s maakt ook Outlook gebruik van een wizard voor het instellen van een nieuw e-mailaccount. Bij Outlook XP/2002/2003 is deze te vinden via de optie Extra in de menubalk, optie E-mailaccounts, optie Een nieuwe e-mailaccount toevoegen, bij Outlook 2007 via de optie Extra in de menubalk, optie Accountinstellingen, knop Nieuw en bij Outlook 2010/2013 via tabblad Bestand, knop Account toevoegen.

Zie de door ons verstrekte informatie voor de benodigde instellingen van een POP3-account (het e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord, POP3- en SMTP-server). De opgegeven naam wordt getoond als afzender van uw e-mailberichten.

1) Klik op de afbeelding voor de vergroting.

2)

3)

4) Maak een keuze POP3 of IMAP, Bij gebruik van IMAP blijven uw e-mailberichten op de server staan, zo hebt u met een tablet, smartphone of een computer overal toegang tot uw e-mailberichten. Maakt u gebruik van POP3, dan downloadt u de e-mailberichten naar uw computer.

5) De overige instellingen zijn voor POP3 en IMAP hetzelfde

6)

7a) Instelling bij POP3

7b) Instelling bij IMAP

8)

9)

LET OP: Bij gebruik van Outlook XP/2002 (en ouder) in combinatie met Windows 8, 7 of Vista kan het wachtwoord niet worden opgeslagen. Voor het oplossen van dit probleem is minimaal een upgrade naar Outlook 2003 noodzakelijk.

Wat is IMAP
IMAP staat voor Internet Message Access Protocol. Bij gebruik van IMAP blijven uw e-mailberichten op de server staan, zo hebt u met een tablet, smartphone of een computer overal toegang tot uw e-mailberichten. Maakt u gebruik van POP3, dan download u de e-mailberichten naar uw computer.

Wij adviseren gebruik te maken van servergegevens van POP3 wanneer u alleen een computer gebruikt voor e-mail. Hebt u meerdere apparaten waarop u uw email ontvangt, gebruik dan de servergegevens van IMAP.

Deze website www.emailservicecenter.nl
Facebookpagina: www.facebook.com/emailservicecenter